جو بایدن پیروز مجمع گزینندگان (کالج)/مجمع گزینندگان رسماً بایدن را پیروز انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرد
جو بایدن پیروز مجمع گزینندگان (کالج)/مجمع گزینندگان رسماً بایدن را پیروز انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرد

اعضای مجمع گزینندگان (کالج) انتخاباتی ایالات متحده در رأی‌گیری روز ۱۴ دسامبر (۲۴ آذرماه) جو بایدن را به‌عنوان پیروز قطعی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و چهل و ششمین رئیس‌جمهور این کشور معرفی کردند.

به گزارش پایگاه خبری آدلی نیوز، با گذشت بیش از یک ماه از انتخابات ریاست جمهور و آراء مردمی صادره در این خصوص، نتیجه نهایی و رسمی انتخابات، شامگاه عصر روز گذشته “دوشنبه” به وقت آمریکا با ۵۳۸ رای کالج الکترال تعیین شد.

در رای گیری عصر دوشنبه- جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب با عبور از حدنصاب ۲۷۰ رای الکترال، به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا انتخاب شد.

جو بایدن مطابق پیش‌بینی‌ها، در مجموع  ۳۰۶ رای از آرای الکترال را ازآن خود کرد و دونالد ترامپ نیز با کسب ۲۳۲ رای الکترال، باید ۲۰ ژانویه کاخ سفید را ترک کند. به این ترتیب عملا هیچ یک از نمایندگان کالج انتخاباتی بر خلاف آرای مردمی رای ندادند.

رویترز در این باره نوشت؛ مجمع گزینندگان انتخابات آمریکا یا الکترال کالج (Electoral college)، جو بایدن نامزد حزب دموکرات را رسماً به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا انتخاب کرد.

اعضای مجمع گزینندگان (کالج) انتخاباتی ایالات متحده آمریکا پس از پایان رأی‌گیری روز دوشنبه مصادف با ۱۴ دسامبر (۲۴ آذرماه)، بایدن را به‌عنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا برگزیدند

بنابر اخبار واصله از منابع خبری آمریکا؛ همزمان، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا «ویلیام بار» وزیر دادگستری و دادستان‌کل این کشور را برکنار و معاون او را به‌عنوان سرپرست وزارت دادگستری انتخاب کرد.

ترامپ در این باره در صفحه توئیتر خود نوشت: «ویلیام بار قبل از کریسمس، سمتش‌ را ترک خواهد کرد و “جف روسن” معاونش سرپرستی وزارت دادگستری آمریکا را به‌عهده خواهد گرفت».

رئیس جمهور آمریکا در ادامه توئیت خود، عملکرد ویلیام بار را «شاخص» خواند و روابط خود با او را «بسیار خوب» توصیف کرد.

نشست گزینشگران موسوم به «الکترال کالج» روز دوشنبه ۱۴ دسامبر (۲۴ آذر) از ساعت ۱۰ صبح به‌وقت محلی از ایالت «ورمونت» آغاز شد و سپس ایالت‌های مختلف آمریکا هم نشست مشابه را در پایتخت ایالتی برگزار کردند.

اعضای منتخب ایالت‌های «ورمونت»، «نیوهمپشایر»، «ایندیانا» و «تنسی» در کالج از جمله نمایندگان نخستین ایالت‌هایی بودند که روز دوشنبه گرد هم آمده به‌طور رسمی رأی خود را به صندوق انداختند.

پس از آن، گزینندگان ایالت کالیفرنیا که بیشترین عضو را در کالج انتخاباتی دارد، روز دوشنبه رأس ساعت ۵ عصر به‌وقت شرق آمریکا رأی خود را به صندوق انداختند و بایدن را رسماً به‌عنوان برنده نهایی انتخابات برگزیدند.

اکنون فقط آرای چهار گزیننده باقی مانده است که طبق پیش‌بینی‌ کارشناسان، آنها نیز به‌احتمال قوی جو بایدن را به‌عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا انتخاب خواهند کرد.

بدین ترتیب، کنگره آمریکا نیز باید در تاریخ ششم ژانویه، به‌طور رسمی پیروزی بایدن را اعلام و در بیستم ژانویه نیز قدرت اجرایی را به او واگذار کند، هرچند دونالد ترامپ هنوز به شکست خود در برابر بایدن اعتراف نکرده است.

ترامپ هفتم آذرماه در سخنانی به‌مناسبت عید شکرگزاری با تأکید بر اینکه کل دنیا در حال خندیدن به روند انتخابات آمریکا هستند، عنوان کرد که اگر مجمع گزینندگان هم به بایدن رأی دهند، مرتکب اشتباه خواهند شد که دراین‌صورت کاخ سفید را ترک خواهد کرد.

-انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز ۳ نوامبر برگزار شد و سه روز بعد رسانه‌های آمریکا اعلام کردند که جو بایدن حد نصاب ۲۷۰ رای کالج انتخاباتی را، که برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری لازم است، کسب کرده است.

دونالد ترامپ تاکنون از پذیرش شکست خودداری کرده و در چند ایالت روند چالش حقوقی نتایج انتخابات را دنبال کرده است. البته او وعده داده بود در صورت پیروزی بایدن در کالج انتخاباتی، آن را می‌پذیرد.

مجمع گزینندگان یا کالج الکترال دقیقا چیست؟

بنیانگذاران آمریکا در زمان تدوین قانون اساسی به این می‌اندیشیدند که چگونه کشور جدیدشان باید رهبر خود را انتخاب کند و در نهایت سیستم کالج الکترال را مطرح کردند. این ترکیبی میان انتخاب یک رئیس جمهوری با آرای مردمی و ورود کنگره برای انتخاب رئیس جمهوری است.

براساس قانون اساسی، ایالت‌ها تعداد برگزینندگانی برابر با شمار کلی کرسی‌هایشان در کنگره دارند؛ دو سناتور به علاوه تعداد قانونگذاران آنها در مجلس نمایندگان آمریکا. به جز دو مورد استثنا که در مین و نبراسکاست، مابقی ایالت‌ها تمامی آرای کالج الکترال خودشان را به برنده آرای مردمی در ایالت خودشان اختصاص می‌دهند.

کالج الکترال بیش از دو قرن است که هدف انتقاد قرار دارد. ممکن است شخصی برنده آرای مردمی ‌شود، اما در انتخابات ببازد. این اتفاق دو مرتبه در دو دهه گذشته رخ داده است؛ سال ۲۰۰۰ با انتخاب جورج بوش و سال ۲۰۱۶ زمانی که دونالد ترامپ در آرای مردمی با اختلاف حدود سه میلیون رای مقابل هیلاری کلینتون باخت.

پس از اخذ آرای الکترال این آرا به کنگره ارسال می‌شوند، جایی که دو مجلس در ششم ژانویه برای نشستی به ریاست مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا تشکیل جلسه می‌دهند. پاکت ‌نامه‌های هر ایالت و واشنگتن دی.سی در آنجا باز و آراء شمارش خواهند شد. بعد از طی این مراحل تشریفاتی، در تاریخ ۲۰ ژانویه جو بایدن مراسم سوگند و تحلیف را به عنوان رئیس جمهوری آمریکا به جا می‌آورد.

انتهای پیام

  • نویسنده : غلامرضا محمدی