جایگزینی نیروی کار ایرانی به جای نیروی کار اتباع بیگانه در سیستان و بلوچستان
جایگزینی نیروی کار ایرانی به جای نیروی کار اتباع بیگانه در سیستان و بلوچستان

به گزارش آدلی نیوز؛ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان با اشاره به شناسایی اتباع بیگانه شاغل در حرف و صنوف مختلف، گفت: ۳۰۱ نفر تبعه بیگانه غیرمجاز در واحد‌های مختلف صنفی و کارگاهی در این استان شناسایی شده اند که طبعاً نیروی کار ایرانی جایگزین آنها خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری آدلی نیوز؛ مهرداد جهاندیده با بیان اینکه مقررات روشنی در زمینه منع به کارگیری اتباع بیگانه فاقد پروانه کار قید شده، گفت: مطابق ماده ۱۲۰ قانون کار اتباع بیگانه‌ای می‌توانند در ایران مشغول به کار شوند که اولا دارای روادید ورود با حق کار مشخص باشند و ثانیا مطابق قوانین و آیین نامه‌های مربوطه، پروانه کار دریافت کنند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البته تاکید کرد: داشتن گذرنامه و مدارک اقامتی دلیل موجه‌ای برای بکارگیری اتباع خارجی نیست.

وی با اشاره به وجود پیش بینی‌های لازم قانون در خصوص صدور پروانه کار برای اتباع بیگانه و اشتغال مشخص این افراد، افزود: ماده ۱۲۱ قانون کار، در این خصوص وزارت کار را مکلف کرده تا با ۳ شرط برای اتباع بیگانه پروانه کار صادر کند؛ اول اینکه در میان اتباع ایرانی آماده به کار افراد داوطلب واجد تحصیلات و تخصص مشابه وجود نداشته باشد، دوم تبعه بیگانه دارای اطلاعات و تخصص کافی برای اشتغال به کار موردنظر باشد و سوم از تخصص تبعه بیگانه برای آموزش و جایگزینی بعدی افراد ایرانی استفاده شود.

وی ادامه داد: پرونده این افراد در هیئت فنی اشتغال اتباع خارجی استان مطرح و در خصوص صدور روادید یا حق کار آن‌ها تصمیم گیری خواهد شد.

جهاندیده با تاکید بر اینکه بر اساس ماده ۱۸۱ این قانون، اگر کارفرمایی اقدام به بکارگیری تبعه غیرمجازی که فاقد پروانه کار است کند، مشمول مجازات می‌شود، تصریح کرد: آن دسته از کارفرمایانی که اتباع بیگانه فاقد پروانه کار و یا اتباعی که مدت اعتبار پروانه کارشان منقضی شده است به کار بگیرند، اتباع بیگانه را در کاری غیراز آنچه در پروانه کار آن‌ها قید شده است پذیرش کنند و یا در مواردی که رابطه استخدامی تبعه بیگانه با کارفرما قطع می‌شود مراتب را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام نکنند، با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به مجازات حبس از ۹۱ تا ۱۸۰ روز محکوم خواهند شد.

وی افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اساس بند ج ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مکلف است کارفرمایانی را که اتباع خارجی فاقد پروانه را به کار می‌گیرند بابت هر روز اشتغال غیرمجاز هر کارگر خارجی، معادل ۵ برابر حداقل دستمزد روزانه جریمه کند و در صورت تکرار تخلف این جریمه ۲ برابر خواهد شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ادامه داد: بازرسان کار اداره کل نیز در این بازه زمانی موفق به انجام ۳ هزار و ۹۵۸ فقره بازرسی و تهیه گزارش، از اشتغال اتباع خارجی در بخش‌های مختلف تولیدی، صنعتی، خدماتی و … شده اند که این اقدامات در نهایت منجر به شناسایی ۳۰۱ تبعه بیگانه غیرمجاز و جایگزینی ۱۳۰ نفر نیروی کار ایرانی در سطح واحد‌های مختلف در سراسر استان شد.

انتهای پیام/

  • نویسنده : غلامرضا محمدی